Arcachon op 30 km van de camping

Natuurlijke- en culturele rijkdommen vlakbij het bassin

Arcachon is één van de belangrijkst historische badplaatsen aan de Atlantische kust. De stad heeft zijn naam aan het beroemde bassin gegeven, die nu vele toeristen trekt. Arcachon ten eerste om zijn geografische ligging: als "toegangspoort" van het bassin is ze geheel op de zee gericht. Dit havenstadje heeft uitgestrekte zandstranden, ideaal om te zwemmen of watersporten te beoefenen, zoals windsurfen, catamaran of zeekajak varen. De bouwkunst in het centrum van Arcachon is ook prachtig. Ga heerlijk wandelen over de zonnige pleinen, waar een vrolijke vakantiesfeer heerst.

Tijdens uw kampeervakantie nodigt Arcachon u uit...

Kom en proef de authentieke smaak uit de oesterreservaten in "La Maison de l'huître" (het Oesterhuis), maak een fietstochtje over het vogeleiland (île aux oiseaux), ontdek de Winterstad van Arcachon en geniet van de natuurlijke omgeving met de moerassen en kwelders; het groene goud is niet eens op een uur van camping La Canadienne!

De hoogtepunten van Arcachon

De stad mag dan wel midden in een groot toeristisch gebied liggen, we moeten niet vergeten dat het plaatsje zelf zijn bezoekers ook veel te bieden heeft. Om te beginnen, een rustig wandelingetje langs de diepzeehaven van Arcachon. U krijgt vast de gelegenheid om traditionele girondin schepen te bewonderen zoals de pinasse of oude zeilschepen. Ga ook even over de pier Thiers, van waar u een prachtig uitzicht heeft over het bassin d'Arcachon. De landtong pointe de l'Aiguillon was vroeger een visserswijk; tegenwoordig is het een charmant gebied met elegante huisjes tussen de oesterkwekerijen. Ook het prachtige parc Mauresque lonkt met zijn 4 hectares aan goed onderhouden groenvoorzieningen. Tijdens uw uitstapje kunt u tevens een rijke flora bewonderen.