Camping Arès Frankrijk

Arès: een plaatsje aan het bassin d'Arcachon

tijdens uw kampeervakantie, of verblijf in een stacaravan, bevindt u zich in het hart van het charmante plaatsje Arès. Met zijn ligging tegenover het bassin d'Arcachon, staat zijn gebied bekend om zijn natuurgebieden, waaronder het natuurreservaat van de kwelders (réserve naturelle des Prés Salés). Vele vogelsoorten vinden hier een beschermde omgeving om te leven. Tijdens een wandeling over de voet- en fietspaden in Gironde kunt u ze spotten. Een verrekijker kan een rustig wandelingetje aan de rand van het bassin d'Arcachon doen veranderen in een prachtige kennismaking met de lokale fauna!

Uw kampeervakantie in Arès

Maar Arès heeft ook een heerlijk bos, met rustige plekjes waar u zich kunt opladen, ontspannen, en mooie momenten kunt doorbrengen. Op enkele minuten van uw tent, caravan, camper of stacaravan, kunt u een vredig plaatsje ontdekken waar het heerlijk vertoeven is. Dit kuststadje is ideaal voor een wandelingetje langs het bassin d'Arcachon. Aan de zee kunt u heerlijk genieten op een zonnig terrasje aan de kades, voor een versnapering of een verfrissing.

Bezienswaardigheden in Arès

Tijdens een vakantie op onze camping heeft u het plaatsje Arès met zijn vele bezienswaardigheden binnen handbereik, die u kunt bezoeken. De natuurliefhebbers brengen natuurlijk een bezoekje aan het natuurreservaat Les Prés Salés, maar ook het gevoelig natuurgebied Saint Brice is ideaal voor een wandelingetje met vrienden of het gezin. De Toren van Arès lijkt op een kleine vesting, zo midden in het plaatsje. In werkelijkheid is dit een molen. Dit opmerkelijke bouwwerk bestaat sinds 1840. Ontdek ook het Aerium, een instelling waar vroeger kwetsbare of herstellende kinderen in ondergebracht werden. Deze locatie, gericht naar de Atlantische oceaan, is nu een bijzondere locatie die alleen al door zijn aanwezigheid zijn plaats in de Geschiedenis heeft.