Andernos-les-Bains op 5 km van de camping

Andernos les Bains tussen land en zee

Andernos les Bains ligt tussen land en zee, en is met zijn 5km aan zandstranden de ideale locatie om weer bij te komen. Kom heerlijk wandelen in de schaduw van de dennen in het bos, of geniet van een verfrissende wandeling langs het water, of een heerlijk fietstochtje. Saint Brice, Les Quinconces en le Coulin zijn ongerepte gebieden met zoetwatermeren en kwelders. U kunt dit unieke gebied ontdekken tijdens een rondleiding, of een wandeling bij maanlicht!

Of het u nu erg boeit, of gewoon uit nieuwsgierigheid, u moet absoluut een bezoekje brengen aan de legendarische locaties van Andernos-les-Bains, op 7 min van camping La Canadienne. Breng een bezoekje aan het charmante kerkje Saint Eloi uit de 15de eeuw, gelegen aan het water, de Gallisch-Romeinse overblijfselen, Historische Monumenten uit de 4de eeuw, maar ook arcachonnese villa's. En als u er toch bent, ga dan ook even naar de langste pier van Frankrijk (232m), van waar u een adembenemend uitzicht heeft op het Vogeleiland (île aux Oiseaux), Arcachon en vuurtoren van Cap Ferret.

De hoogtepunten van Andernos les Bains

Tijdens uw bezoek aan Andernos les Bains, zijn er enkele locaties die u absoluut gezien moet hebben. Hier zijn sporen van menselijke activiteit die vele eeuwen teruggaan; zoals de overblijfselen van een Gallisch-Romeinse villa uit de 4de eeuw. Deze waardevolle overblijfselen vallen vanzelfsprekend onder Monumentenzorg. De pier van Andernos les Bains is 232 meter lang, en daarmee de langste van Frankrijk. Hier vandaan heeft u prachtig uitzicht over het bassin d'Arcachon en omgeving.

 
 
 • La plage d'Andernos proche du camping dans le bassin d'Arcachon
  Camping Gironde : Plage d'Andernos, bassin d'Archachon
  La plage d'Andernos proche du camping dans le bassin d'Arcachon
 • Le port d'Andernos les bains à proximité du camping et du bassin d'Arcachon
  Camping Frankrijk Bekken van Arcachon : Le port d'Andernos à deux pas du camping Gironde
  Le port d'Andernos les bains à proximité du camping et du bassin d'Arcachon
 • L'esplanade d'Andernos à proximité du camping Gironde dans le bassin d'Arcachon
  Camping Gironde : L'esplanade d'Andernos les bains au bassin d'Arcachon
  L'esplanade d'Andernos à proximité du camping Gironde dans le bassin d'Arcachon
 • La Jetée d'Andernos-les-Bains est la plus longue de France, elle s'avance de 232 m dans le Bassin d'Arcachon. Elle offre un panorama sur l'ensemble du Bassin d'Arcachon : Ile aux oiseaux, Cabanes tchanquées, Arcachon, phare du Cap Ferret ...
  Camping Frankrijk Bekken van Arcachon : La jetée d'Andernos au sein du bassin d'Arcachon
  La Jetée d'Andernos-les-Bains est la plus longue de France, elle s'avance de 232 m dans le Bassin d'Arcachon. Elle offre un panorama sur l'ensemble du Bassin d'Arcachon : Ile aux oiseaux, Cabanes tchanquées, Arcachon, phare du Cap Ferret ...