Bezienswaardigheden en activiteiten in de Gironde

Het bassin d'Arcachon

Ontdek op 50 km van Bordeaux en haar wijngaarden een echte binnenzee van de oceaan. Het bassin d'Arcachon biedt unieke landschappen en een bijzonder historisch erfgoed. Al eeuwenlang genieten mensen van dit speciale landschap dat bovendien gebruikt wordt voor de visserij en om boten te beschermen tegen zwaar weer. Tegenwoordig weet deze plek nog steeds talrijke bezoekers te verleiden met de schoonheid van de zee en de diverse kleurrijke gemeentes.

Oesterkweekdorp

Het dorp heeft een beroemde geschiedenis op het gebied van de oesterkwekerij en gelukkig is de authentieke pittoreske charme van de houten hutten op palen, de oesterparken en pinassen die over het water glijden bewaard gebleven. U ontdekt deze uitgebreide cultuur o.a. door het proeven van de overheerlijke oesters, hét symbool van deze plek vol met geschiedenis.

De Dune du Pyla

Uitgeroepen tot het op één na mooiste strand ter wereld door het Engelse dagblad The Guardian. De Dune du Pyla (Pilat) en het omringende strand is gelegen in een verbluffend mooi decor. De duinpan zelf is maar liefst 107 meter hoog, ze torent uit boven de weelde van een sprookjesachtig landschap en biedt een fantastisch uitzicht. De beklimming van dit gevaarte is een sportieve aangelegenheid, maar als u eenmaal boven staat zijn alle zweetdruppels de moeite waard geweest.